Μεταξύ προσευχής και ερωτικής εξομολόγησης

(μεταξύ ευρώπης και αφρικής, βορρά και νότου, στεριάς και θάλασσας, ατενίζοντας το λυβικό)

 

Ας γλυστρίσει ο νοτιάς δυνατός και θαρραλέος πάνω μου. Με την πύρινη χωμάτινη μυρωδιά της ερήμου να σαρώνει το μέσα μου. Και ας παρασύρει ό,τι ακαθαρσία φωλιάζει στο μυαλό και στην καρδιά. Ας φωτιστούν μεσ’την αγάπη του τα κύτταρά μου.

Ας ρουφήξει η γη, σάρκα και κόκκαλα αφήνοντας μια φωτεινή φιγούρα να σαλεύει στα βράχια. Και ας μας επισκευθεί η χάρις να τυλίξει ό,τι απέμεινε, σε ανεκδιήγητους θησαυρούς αγάπης.

 

Σήμερα, ο Αγαπημένος στολίζεται την άγρια φορεσιά των απόκρημνων και απάτητων βράχων. Το πρόσωπό του, αυτό του πουλιού της ερήμου. Το στεφάνι του ακτίνες.  Φως και ζεσταίνει τις καρδιές απάντων των μοναχικών και στερημένων. Σπαθί και λογχίζει τις καρδιές των άγριων και ανυπότακτων που πάντα ανικανοποίητα διψούν για Αλήθεια . Στις χούφτες του τα ωκεάνια χρώματα των βυθών. Από’ κει ξεπροβάλλουν υδάτινες φιγούρες. Από ’κει ο υποθαλάσσιος κόσμος του ασυνειδήτου εκπέμπει μια μάγισσα λάμψη, μια μελωδία σαν βόμβος  και, σαν να μην έχω άλλη επιλογή, πέφτω και πέφτω και πέφτω…

“Ίνα τι μεριμνάτε…”,  λέει, και εγώ ακούω, ‘Δήμητρα αφιερώσου ολόκληρη σε Εμένα. Κάνε μου έρωτα συνέχεια, με όλους τους τρόπους. Βόηθα με να σου αποκαλύπτομαι παντού. Δες με αγαπημένη μου, γίνομαι τα πάντα για εσένα.’

Τότε, στην υποψία της ματιάς του, μου λύνονται τα γόνατα και ανοίγω σα λωτός στον ήλιο μπρος. Ο Αγαπημένος μου. Ένα έρημο λιοντάρι λουσμένο στο χρυσό φως, κάθεται στα δυο του πόδια πάνω στα βράχια και με καλεί πέρα από τον ωκεανό. Ένα αεράκι τόσο ήπια καυτό όσο και ήπια παγωμένο που σαν διάφανο χρυσάφι διεισδύει στις κυψέλες του κορμιού μου και καλεί τα κύτταρα να πάλλονται σε απόκοσμες δονήσεις.

Ο ένας μέσ’ τον άλλον.

Ο ένας είναι ο άλλος.

Ο κόσμος ολάκερος βουλιάζει μέσα μας.

Και τίποτ’ άλλο.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s